El projecte

El 1978 es publica el llibre Les Closes de M. Àngels Anglada, que descriu localitzacions reals del poble de Vilamacolum.

L’Ajuntament de Vilamacolum amb la voluntat de difondre la figura i l’obra de l’escriptora, vol oferir la possibilitat d’organitzar una ruta literària pel poble de Vilamacolum a partir dels textos del llibre Les Closes d’aquesta autora.

Aquesta iniciativa sorgeix perquè una veïna del poble, la Sònia Font, va fer aquesta ruta com a treball de final de batxillerat i l’ha cedit a l’Ajuntament.

M. Àngels Anglada es va casar amb Jordi Geli, veí de Vilamacolum, on varen establir la seva residència.

Escriptora de renom internacional, molt coneguda per la seva poesia i que troba a Vilamacolum la inspiració per escriure la seva primera novel·la, que transcorre per punts del municipi.

En poder estar en el lloc real que l’autora descriu amb la seva esplèndida prosa, ens transporta dins la història i ens en fa partícips.

Alhora volem mostrar aquests racons amb encant de Vilamacolum tot gaudint de la natura i la cultura en un entorn 100% rural.


A qui s’adreça?

Aquesta ruta és apta per a tots els públics: amants de la lectura, de l’autora, de la natura, de l’esport…

La ruta té un total de 4 km amb un desnivell del 4%

Ens adrecem a tothom que vulgui passar una bona estona passejant per Vilamacolum, conegui o no l’obra de l’autora. Brindem l’oportunitat a qui no conegui M. Àngels Anglada a fer-ho i a descobrir la seva obra i ser-ne partícip amb les lectures de cada un dels punts de la ruta.


Abans de començar

Les Closes és una novel·la basada en fets reals, que tracta sobre l’assassinat de Tomàs Moragues a l’Alt Empordà per motius polítics l’any 1866. A causa d’això el fiscal del cas inculpa falsament a la vídua d’en Tomàs i ha d’estar durant un temps a la presó. En el llibre també descriu l’ambient de l’època, el paisatge empordanès i el moviment revolucionari que hi havia en aquella època.


Vincle amb el poble

Maria Àngels Anglada va néixer a Vic el 1930 i va morir a Figueres el dia 23 d’abril de 1999; les seves restes reposen al panteó familiar del cementiri de Vilamacolum. La seva infantesa i adolescència transcorren en un ambient catalanista on destaca la figura del seu pare. La relació amb l’Empordà s’inicia amb el casament d’en Jordi Geli, un empordanès de Vilamacolum, on des del 1954 passen els estius.